Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fondü içinde bulunan malzemeler, fondü çeşidine göre değişiklik gösterir:
- Peynir fondü 134. Gruyère, Emmental ve Appenzeller gibi peynirlerin karışımı ile yapılır 34. Beyaz şarap ve sarımsak eklenerek tatlandırılır 3.
- Çikolata fondü 134. Bitter, sütlü veya beyaz çikolata eritilerek hazırlanır 4. Çilek, muz, elma ve marşmallow gibi meyveler batırılarak tüketilir 4.
- Yağ fondü 34. Küçük et parçaları, kızgın yağın içine batırılarak pişirilir 3. Genellikle çeşitli soslar eşliğinde servis edilir 3.
Ayrıca, tatlı şarap fondüsü de bulunur; özel günlerde beyaz şarap ve şampanya ile hazırlanır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: