• Buradasın

    Fondan hamuruna ne kadar su konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Fondan hamuruna 1 su bardağı su konur 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Fondant şeker hamuru nasıl sertleştirilir?

    Fondant (şeker) hamurunu sertleştirmek için genellikle CMC (karboksimetilselüloz) veya tylose tozu kullanılır. Hazırlanışı: 1. Fondantı hafifçe ısıtıp yumuşatın. 2. Yavaş yavaş CMC tozunu ekleyerek yoğurun. 3. Hamur, daha az yapışkan hale gelecek ve daha hızlı sertleşecektir. Bu hamuru çok uzun süre oda sıcaklığında bekletmek kuruma riskini artırır, bu yüzden ihtiyacınız kadarını kullanmaya özen gösterin.

    Fondan şeker hamuru nasıl kullanılır?

    Fondan şeker hamurunun kullanımı şu adımları içerir: 1. Hazırlık: Şeker hamuru, hava geçirmez bir kapta saklanmalı ve kullanılmadan önce elde yoğrularak yumuşatılmalıdır. 2. Açma: Tezgaha nişasta serpilerek hamur merdane ile açılmalıdır. 3. Kaplama: Açılan hamur, kaplanacak pastanın üzerine ve yanlarına serilerek pürüzsüz bir görünüm elde edilir. 4. Süsleme: Hamur, figürler ve süslemeler yapmak için kullanılabilir. 5. Yapıştırma: Pastanın üzerine konacak şekillerin yapışması için şeker hamuru fırça ile ıslatılmalıdır. Not: Şeker hamuru, hava ile temas ettiğinde kolayca sertleşebilir, bu yüzden dikkatli olunmalıdır.