Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırınlara yapılan denetimlerin bazı nedenleri:
- Gıda güvenliğinin sağlanması 12. Denetimlerde, işletmelerin kayıt belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunlukları, son tüketim tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, etiket bilgileri, satış koşulları ve ekmek gramajları kontrol edilir 12.
- Kurallara uyulup uyulmadığının tespiti 5. Üretim alanlarının temizliği, kullanılan malzemelerin uygunluğu ve çalışanların hijyen kurallarına uyumu denetlenir 5.
- Yasalara uygunluğun sağlanması 3. Yeni fırın açmak için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yerinde denetim yapılır ve uygun bulunması halinde kayıt belgesi verilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: