Buradasın
Fırında tavuklu mantarli makarna nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında Tavuklu Mantarlı Makarna Tarifi için gerekli malzemeler:
- 1 paket makarna 14;
- 200 gr tavuk göğüs eti 14;
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 300 gr mantar 1;
- 4 dal taze soğan 1;
- 10-12 yarı kurutulmuş domates 1;
- 3 sivri biber 1;
- Tuz 1;
- Karabiber 1;
- 150 gr mozzarella peyniri 1;
- Yarım çay bardağı iri dövülmüş Antep fıstığı 1.
Yapılışı:
- Makarnayı kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün 14.
- Tavuk etini küp şeklinde doğrayın 1.
- Mantarları ince doğrayıp zeytinyağında soteleyin 1.
- Tavuk etleri, doğranmış taze soğan ve biberleri ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin 1.
- Küp şeklinde doğranmış kuru domatesleri ekleyin 1.
- Tuz, karabiber ile tatlandırın 1.
- Tavuk etli karışımı makarnaya ekleyin 1.
- Mozzarella peynirini irice rendeleyip 2/3’ünü makarnaya karıştırıp fırın kabına aktarın 1.
- Üzerine dövülmüş fıstık ve rendelenmiş kalan peynirini serpiştirip 200 derece fırında 20 dakika pişirin 1.
- Sıcak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: