• Buradasın

    Mantarlı makarna nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mantarlı makarna yapmak için gerekli malzemeler:
    • 500 gram mantar 1;
    • 250 gram makarna 1;
    • 1/2 paket krema 1;
    • 5 diş sarımsak 1;
    • Maydanoz 1;
    • Parmesan peyniri 1;
    • Tuz, karabiber 1.
    Hazırlanışı:
    1. Sarımsakları kavurun 1. Mantarı da ekleyin ve pişene kadar soteleyin 1.
    2. Makarnayı al-dente haşlayın 1. Haşlama suyundan 1/2 bardak ayırın 1.
    3. Mantarlara kremayı ekleyin, biraz makarna suyu ile sosu açın 1.
    4. İçine makarnayı da ilave edin 1.
    5. Parmesan ve maydanoz ile süsleyin 1.
    Alternatif bir mantarlı makarna tarifi için Elele dergisinin web sitesine bakabilirsiniz 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kremalı mantarlı makarna nasıl yapılır?

    Kremalı mantarlı makarna yapmak için gerekli malzemeler: 1 paket makarna; 400 gr mantar; 2 paket krema; 2 diş sarımsak; 2 yemek kaşığı tereyağı; Karabiber; Tuz; Fesleğen (isteğe bağlı). Yapılışı: 1. Makarnayı haşlayın. 2. Mantarları dilimleyip tereyağını bir tavaya koyarak eritin. 3. İnce ince dilimlediğiniz sarımsakları tereyağına ilave edip soteleyin. 4. Mantarları tencereye ekleyip pişirmeye başlayın. 5. Daha sonra krema, tuz ve karabiberi ekleyin. 6. Son olarak haşladığınız makarnayı ilave ederek sosla birlikte özleşmesini sağlayarak pişirin. Alternatif bir tarif: Yarım paket makarnayı 5-7 dakika tuzlu suda haşlayın ve süzün. Bir tavaya tere yağını eritin. İnce ince doğranmış sarımsağı ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edip soteleyin. Mantarların saplarını çıkarıp yıkayın ve ince ince dilimleyin. Soğana ilave edip birlikte sotelemeye devam edin. Mantarlar pişmeye yakın kremayı ekleyin, üzerine karabiber çekin ve krema çekene kadar kısık ateşte pişirin. Taze kekik yapraklarını ekleyip ocaktan alın. Makarnayı tavaya ilave edip kremalı mantar sosuyla karıştırın. Sıcak olarak servis tabağına alın.

    Mantar soslu makarna için hangi krema kullanılır?

    Mantar soslu makarna yapımında 400 ml sıvı krema kullanılır.

    Makarna nasıl yapılır?

    Makarna yapmak için gerekli malzemeler: 1-2 paket makarna; 1,5 litre su (kaynar olacak); 1 çay kaşığı tuz; 2-3 damla sıvı yağ. Yapılışı: 1. Tencereye 1,5 litre su koyup kaynatın. 2. Su kaynayınca suya 1 çay kaşığı tuz ve 2-3 damla sıvı yağ ekleyin. 3. Daha sonra makarnayı ekleyip 8-10 dakika pişirmeye bırakın. 4. Pişince suyunu süzün. 5. Ayrı bir tencereye sıvı yağı ekleyip makarnayı içine koyup 4-5 dk kavurun. 6. Tuzunu ekleyip ocağın altını kapatın ve servis yapın.

    Kremalı tavuklu mantarlı makarnaya hangi baharatlar konur?

    Kremalı tavuklu mantarlı makarnaya karabiber ve pul biber gibi baharatlar eklenebilir. Ayrıca, fesleğen ve zencefil tozu gibi malzemeler de bu tarif için uygun olabilir.

    Mantarlı makarnaya hangi baharatlar konur?

    Mantarlı makarnaya çeşitli baharatlar eklenebilir, bunlardan bazıları şunlardır: Taze veya kuru kekik; Pul biber veya kırmızı biber; Taze fesleğen; Kuru sarımsak tozu veya taze sarımsak; Taze çekilmiş karabiber; Kıyılmış maydanoz.

    Fırında mantarlı kaşarlı makarna nasıl yapılır?

    Fırında mantarlı kaşarlı makarna yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 paket makarna (tercihen burgu veya kalın kesme) - 300 gram kültür mantarı (doğranmış) - 1 adet kuru soğan (doğranmış) - 2 yemek kaşığı sıvı yağ - 2 yemek kaşığı tereyağı - 2 yemek kaşığı un - 2,5 su bardağı süt - 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (iç harcı için) - 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için) - Tuz, karabiber, muskat rendesi (isteğe bağlı) Yapılışı: 1. Geniş bir tencerede makarnayı hafif diri kalacak şekilde haşlayıp süzün ve bir kenarda bekletin. 2. Tavaya sıvı yağı ekleyin, ardından soğanları kavurun. 3. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip hafif kokusu çıkana kadar kavurun. 4. Haşlanan makarnayı, mantarlı harcı ve iç harç için rendelenmiş kaşarı geniş bir kapta karıştırın. 5. Karışımı yağlanmış fırın kabına alın, üzerine kalan kaşar peynirini serpiştirin. 6. Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirip dilimleyerek servis yapın.

    En kolay makarna tarifi nedir?

    En kolay makarna tarifi için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: - 1 çay bardağı zeytinyağı - 1 adet soğan - 500 gram kıyma - Tuz, pul biber - 2 yemek kaşığı domates sosu - 1 paket makarna Hazırlanışı: 1. Bir tavaya zeytinyağını ve soğanı alarak kavurun. 2. Soğanlar pembeleştikten sonra kıymayı ilave edin. 3. Kıymayı tuz, karabiber ve pul biber ile baharatlandırın. 4. Kıymalar suyunu verdikten sonra salçayı da ekleyip pişmeye bırakın. 5. Beşamel sos için bir tencereye tereyağı ve unu alarak kavurun. 6. Kaynadıktan sonra üzerine karabiberi de ekleyip karıştırın. 7. Sütü ekledikten sonra tuzunu ilave edin ve kaynayana kadar pişirin. 8. Haşlanmış makarnaların üzerine beşamel sosu dökün. 9. Üzerine kıymalı harcı da ekleyerek karıştırın. 10. Son olarak makarnanın üzerine kaşar dilimlerini dizin ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.