Buradasın
Fırında pişen kestanenin kabuğu neden zor soyulur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında pişen kestanenin kabuğunun zor soyulmasının birkaç nedeni olabilir:
- Yetersiz çizik 124. Kestanenin kabuğunun kolay ayrılması için üzerine yatay bir çizik atılması gerekir 124. Çiziğin çok derin olmaması önemlidir, aksi takdirde kestane pişerken dağılabilir 4.
- Yetersiz bekletme 23. Kestanelerin pişirmeden önce suda bekletilmesi, kabuklarının daha kolay soyulmasını sağlar 23.
- Yanlış pişirme yöntemi 14. Kestanelerin fırında fazla pişirilmesi kabuğun soyulmasını zorlaştırabilir 1. Ayrıca, fırından çıkan kestanelerin sıcakken nemli bir bezle sarılmadan bekletilmesi de kabuğun soyulmasını güçleştirir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: