Fırında kabak ve patates yemeği yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 2 kabak - 2 patates - Yarım çay bardağı süt - 2 tatlı kaşığı tereyağı - 1 su bardağı rendelenmiş kaşar - Tuz, karabiber Hazırlanışı: 1. Kabakları pijamalı şekilde soyup ortadan uzunlamasına ikiye bölün. 2. Bir tencereye kaynayan suyu boşaltın, kabakları içine koyup 15 dakika pişirin. 3. Kabaklar yumuşayınca çıkarın ve kenarda soğumaya bırakın. 4. Patatesleri soyup küçük dilimlere bölün ve kaynayan suda yumuşayıncaya kadar pişirin. 5. Pişen patatesleri bir kaba alıp çatalla veya patates ezicisiyle ezin. 6. Tereyağını ve sütü ekleyip patates pürüzsüzleşinceye kadar ezin. 7. En son tuz ve karabiberi ekleyip birkaç kez daha karıştırın. 8. Kenardaki kabakların iç kısmını çıkarın, patates püresini kabakların içerisine yerleştirin. 9. Üzerlerine kaşar peynirini serpin ve 180 derece ısınan fırında kaşar eriyene kadar tutun. 10. Ilıyınca servis edin. Alternatif olarak, kremalı fırında kabak ve patates tarifi için şu malzemeleri kullanabilirsiniz: - 5 patates - 2 kabak - 1 paket süt kreması - 1 çay bardağı süt - 1 yemek kaşığı tereyağı - Kaşar peyniri - Karabiber - Tuz Hazırlanışı: 1. Patatesler ve kabakları soyup jülyen şeklinde kesip geniş bir kaba alın. 2. Üzerine krema, süt, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın. 3. Fırın kabını çok az tereyağı ile yağlayın. 4. Hazırlanan patates ve kabakları fırın kabına yerleştirip 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirin. 5. Pişmesine yakın üzerine kaşar peyniri rendesi döküp sıcak servis yapın.