• Buradasın

    Fırında kabak ve patates yemeği nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Fırında kabak ve patates yemeği yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
    Malzemeler:
    • 2 kabak 1
    • 2 patates 1
    • Yarım çay bardağı süt 1
    • 2 tatlı kaşığı tereyağı 1
    • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar 1
    • Tuz, karabiber 1
    Hazırlanışı:
    1. Kabakları pijamalı şekilde soyup ortadan uzunlamasına ikiye bölün 1.
    2. Bir tencereye kaynayan suyu boşaltın, kabakları içine koyup 15 dakika pişirin 1.
    3. Kabaklar yumuşayınca çıkarın ve kenarda soğumaya bırakın 1.
    4. Patatesleri soyup küçük dilimlere bölün ve kaynayan suda yumuşayıncaya kadar pişirin 1.
    5. Pişen patatesleri bir kaba alıp çatalla veya patates ezicisiyle ezin 1.
    6. Tereyağını ve sütü ekleyip patates pürüzsüzleşinceye kadar ezin 1.
    7. En son tuz ve karabiberi ekleyip birkaç kez daha karıştırın 1.
    8. Kenardaki kabakların iç kısmını çıkarın, patates püresini kabakların içerisine yerleştirin 1.
    9. Üzerlerine kaşar peynirini serpin ve 180 derece ısınan fırında kaşar eriyene kadar tutun 1.
    10. Ilıyınca servis edin 1.
    Alternatif olarak, kremalı fırında kabak ve patates tarifi için şu malzemeleri kullanabilirsiniz:
    • 5 patates 2
    • 2 kabak 2
    • 1 paket süt kreması 2
    • 1 çay bardağı süt 2
    • 1 yemek kaşığı tereyağı 2
    • Kaşar peyniri 2
    • Karabiber 2
    • Tuz 2
    Hazırlanışı:
    1. Patatesler ve kabakları soyup jülyen şeklinde kesip geniş bir kaba alın 2.
    2. Üzerine krema, süt, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın 2.
    3. Fırın kabını çok az tereyağı ile yağlayın 2.
    4. Hazırlanan patates ve kabakları fırın kabına yerleştirip 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirin 2.
    5. Pişmesine yakın üzerine kaşar peyniri rendesi döküp sıcak servis yapın 2.

    Konuyla ilgili materyaller

    En güzel fırında patates nasıl pişirilir?

    En güzel fırında patates pişirmek için aşağıdaki tarif değerlendirilebilir: Malzemeler: 4 adet orta boy patates; yarım çay bardağı zeytinyağı; 3 dal kekik (arzuya göre); 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber. Hazırlanışı: 1. Patatesleri güzelce yıkayıp kabuklarını soyun. 2. Elma dilim şeklinde doğrayın. 3. Doğranmış patateslerin üzerine taze kekik, tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave edin. 4. Güzelce karıştırın. 5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine patatesleri belli aralıklarla dizin. 6. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin. 7. Soslarla ya da yemek yanında servis edebilirsiniz. Fırında patates pişirirken, patateslerin daha kızarması için 200 derece fırın kullanılabilir.

    Fırında güveçte kabak ve patates nasıl pişirilir?

    Fırında güveçte kabak ve patates pişirmek için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 2 adet orta boy patlıcan - 2 adet orta boy kabak - 3 adet orta boy patates - 1 adet büyük soğan - 3-4 diş sarımsak - 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 tatlı kaşığı karabiber - 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı) - 2 su bardağı domates rendesi veya 4-5 adet taze domates - 1 tatlı kaşığı kekik (isteğe bağlı) Hazırlık: 1. Patlıcanlar, kabaklar ve patatesler yıkanıp soyulmalıdır. 2. Patlıcanlar, acı suyunun çıkması için tuzlu suda 15-20 dakika bekletilebilir. 3. Soğan ve sarımsak ince ince doğranmalıdır. 4. Patatesler ve kabaklar, eşit büyüklükte küpler halinde kesilmelidir. Pişirme: 1. Güveç kabı, zeytinyağı ile yağlanır. 2. Doğranmış soğan ve sarımsaklar, zeytinyağında pembeleşinceye kadar sotelenir. 3. Ardından, doğranmış patatesler eklenir ve 5-7 dakika kadar kavrulur. 4. Daha sonra, sırasıyla patlıcanlar ve kabaklar eklenir. 5. Son olarak, domates rendesi, tuz, karabiber, pul biber ve kekik eklenerek karıştırılır. 6. Güveç kabı, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirilir. Servis: Sıcak olarak, taze ekmek ve yoğurt ile sunulabilir.

    Patates ile hangi yemekler yapılır kolay?

    Patatesle yapılabilecek kolay yemeklerden bazıları şunlardır: Patatesli gözleme. Patatesli poğaça. Patatesli pide. Kumpir. Patates köftesi. Fırında patatesli tavuk. Patates salatası. Patatesli tuzlu kek. El açması patatesli börek. Patates graten. Daha fazla patates yemeği tarifi için lezzet.com.tr, yemek.com ve nefisyemektarifleri.com gibi siteler ziyaret edilebilir.

    Fırında çıtır kabak için hangi yağ kullanılır?

    Fırında çıtır kabak kızartması için sıvı yağ kullanılır.

    Fırında patates kabak sote nasıl yapılır?

    Fırında Patates ve Kabak Sote Tarifi: Malzemeler: - 1 kabak - 450 gram patates - 3/4 su bardağı rende kaşar - 1 diş sarımsak - Yarım su bardağı tavuk veya et suyu - 1 kaşık tereyağı - 2 kaşık zeytinyağı - Karabiber, kekik, tuz Yapılışı: 1. Kabakları ve patatesleri çok ince dilimler halinde doğrayın. 2. Derin bir kapta zeytinyağ, tuz, biber, sarımsak, kekikle karıştırın. 3. Yağlanmış fırın kabına bir kabak, bir patates şeklinde düzgünce dizin. 4. Tereyağ ve et suyunu da katıp 180 C ısılı fırında suyunu çekene kadar pişirin. 5. Suyunu çekince rende kaşarı fırının ızgarasında kızartın. 6. Sıcak servis edin.

    Patates yemeğinin içine ne konur?

    Patates yemeğinin içine şu malzemeler eklenebilir: Soğan. Sarımsak. Domates. Biber. Havuç. Tavuk veya et suyu. Zeytinyağı veya tereyağı. Baharatlar. Limon suyu. Yoğurt. Maydanoz. Hardal. Salça. Bezelye. Mantar. Köri. Şeker.

    Kabak yemeğinin içine ne konur?

    Kabak yemeğinin içine konulan malzemelerden bazıları şunlardır: kuru soğan; sarımsak; zeytinyağı; domates; salça; pirinç; sıcak su; tuz; karabiber; dereotu. Ayrıca, kabak yemeğine kıyma, havuç, kapya biber gibi malzemeler de eklenebilir. Kabak yemeği tarifi için aşağıdaki kaynaklara başvurulabilir: yemek.com; nefisyemektarifleri.com; karaca.com; ye-mek.net.