• Buradasın

    Fırında kabak ve patates yemeği nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Fırında kabak ve patates yemeği yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
    Malzemeler:
    • 2 kabak 1
    • 2 patates 1
    • Yarım çay bardağı süt 1
    • 2 tatlı kaşığı tereyağı 1
    • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar 1
    • Tuz, karabiber 1
    Hazırlanışı:
    1. Kabakları pijamalı şekilde soyup ortadan uzunlamasına ikiye bölün 1.
    2. Bir tencereye kaynayan suyu boşaltın, kabakları içine koyup 15 dakika pişirin 1.
    3. Kabaklar yumuşayınca çıkarın ve kenarda soğumaya bırakın 1.
    4. Patatesleri soyup küçük dilimlere bölün ve kaynayan suda yumuşayıncaya kadar pişirin 1.
    5. Pişen patatesleri bir kaba alıp çatalla veya patates ezicisiyle ezin 1.
    6. Tereyağını ve sütü ekleyip patates pürüzsüzleşinceye kadar ezin 1.
    7. En son tuz ve karabiberi ekleyip birkaç kez daha karıştırın 1.
    8. Kenardaki kabakların iç kısmını çıkarın, patates püresini kabakların içerisine yerleştirin 1.
    9. Üzerlerine kaşar peynirini serpin ve 180 derece ısınan fırında kaşar eriyene kadar tutun 1.
    10. Ilıyınca servis edin 1.
    Alternatif olarak, kremalı fırında kabak ve patates tarifi için şu malzemeleri kullanabilirsiniz:
    • 5 patates 2
    • 2 kabak 2
    • 1 paket süt kreması 2
    • 1 çay bardağı süt 2
    • 1 yemek kaşığı tereyağı 2
    • Kaşar peyniri 2
    • Karabiber 2
    • Tuz 2
    Hazırlanışı:
    1. Patatesler ve kabakları soyup jülyen şeklinde kesip geniş bir kaba alın 2.
    2. Üzerine krema, süt, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın 2.
    3. Fırın kabını çok az tereyağı ile yağlayın 2.
    4. Hazırlanan patates ve kabakları fırın kabına yerleştirip 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirin 2.
    5. Pişmesine yakın üzerine kaşar peyniri rendesi döküp sıcak servis yapın 2.

    Konuyla ilgili materyaller

    Fırında güveçte kabak ve patates nasıl pişirilir?

    Fırında güveçte kabak ve patates pişirmek için gerekli malzemeler: 6 adet orta boy kabak; 5 adet patates; 2 soğan (biri kırmızı, biri beyaz); 3 diş sarımsak; 2 domates. Sosu için: 1 yemek kaşığı tereyağı; Yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ; 1 yemek kaşığı biber salçası; 1 yemek kaşığı domates salçası; 2,5 su bardağı sıcak su; Tuz, karabiber, pul biber. Hazırlanışı: 1. Kabak ve patatesleri soyup yıkayın ve doğrayın. 2. Soğanları ve sarımsakları doğrayın, domatesleri hazırlayın. 3. Yağları tencerede eritip salçayı ekleyin, 2,5 su bardağı sıcak su koyun ve baharatlarını ekleyin. 4. Hazırladığınız sosu tepsiye dökün. 5. 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Not: Güvece eklediğiniz suyun miktarını sebzelerin üzerini çok az geçecek şekilde ayarlayın.

    Fırında çıtır kabak için hangi yağ kullanılır?

    Fırında çıtır kabak kızartması için sıvı yağ kullanılır.

    En güzel fırında patates nasıl pişirilir?

    En güzel fırında patates pişirmek için aşağıdaki tarif değerlendirilebilir: Malzemeler: 4 adet orta boy patates; yarım çay bardağı zeytinyağı; 3 dal kekik (arzuya göre); 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber. Hazırlanışı: 1. Patatesleri güzelce yıkayıp kabuklarını soyun. 2. Elma dilim şeklinde doğrayın. 3. Doğranmış patateslerin üzerine taze kekik, tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave edin. 4. Güzelce karıştırın. 5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine patatesleri belli aralıklarla dizin. 6. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin. 7. Soslarla ya da yemek yanında servis edebilirsiniz. Fırında patates pişirirken, patateslerin daha kızarması için 200 derece fırın kullanılabilir.

    Fırında patates kabak sote nasıl yapılır?

    Fırında patates ve kabak sote yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir: Malzemeler: 6 adet orta boy kabak; 5 adet patates; 2 soğan (biri kırmızı, biri beyaz); 3 diş sarımsak; 2 domates; 1 yemek kaşığı tereyağı; Yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ; 1 yemek kaşığı biber salçası; 1 yemek kaşığı domates salçası; 2,5 su bardağı sıcak su; Tuz, karabiber, pul biber. Yapılışı: 1. Kabak ve patatesleri soyup yıkayın ve doğrayın. 2. Soğanları, sarımsakları ve domatesleri doğrayın. 3. Tepsiye kabak ve patatesleri alın. 4. Tencerede yağları eritin, salçaları ekleyin, 2,5 su bardağı sıcak su koyun, baharatlarını ve tuzunu karıştırın. 5. Hazırladığınız sosu tepsiye dökün. 6. 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırında kabak sote yapmak için ise şu malzemeler gereklidir: Malzemeler: 3 adet kabak; 1 çay kaşığı gajun baharatı; 1 çay kaşığı toz biber; 1 çay kaşığı keten tohumu; 1 çay kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı zeytinyağı; Azıcık kabak çekirdeği. Yapılışı: 1. Kabakları soyup dilimleyin. 2. Yağ ve baharatları ekleyip karıştırın. 3. Yağlı kağıt serili tepsiye kabakları dizin ve 180° fırında pişirin. 4. Arada bir kez kabakları ters düz edin. 5. Yoğurt ile servis edebilirsiniz.

    Kabak yemeğinin içine ne konur?

    Kabak yemeğinin içine konulan malzemelerden bazıları şunlardır: kuru soğan; sarımsak; zeytinyağı; domates; salça; pirinç; sıcak su; tuz; karabiber; dereotu. Ayrıca, kabak yemeğine kıyma, havuç, kapya biber gibi malzemeler de eklenebilir. Kabak yemeği tarifi için aşağıdaki kaynaklara başvurulabilir: yemek.com; nefisyemektarifleri.com; karaca.com; ye-mek.net.

    Patates yemeğinin içine ne konur?

    Patates yemeğinin içine şu malzemeler eklenebilir: Soğan. Sarımsak. Domates. Biber. Havuç. Tavuk veya et suyu. Zeytinyağı veya tereyağı. Baharatlar. Limon suyu. Yoğurt. Maydanoz. Hardal. Salça. Bezelye. Mantar. Köri. Şeker.

    Patates ile hangi yemekler yapılır kolay?

    Patatesle yapılabilecek kolay yemeklerden bazıları şunlardır: Patatesli gözleme. Patatesli poğaça. Patatesli pide. Kumpir. Patates köftesi. Fırında patatesli tavuk. Patates salatası. Patatesli tuzlu kek. El açması patatesli börek. Patates graten. Daha fazla patates yemeği tarifi için lezzet.com.tr, yemek.com ve nefisyemektarifleri.com gibi siteler ziyaret edilebilir.