Buradasın
Fırında kabak ve patates yemeği nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında kabak ve patates yemeği yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 2 kabak 1
- 2 patates 1
- Yarım çay bardağı süt 1
- 2 tatlı kaşığı tereyağı 1
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar 1
- Tuz, karabiber 1
Hazırlanışı:
- Kabakları pijamalı şekilde soyup ortadan uzunlamasına ikiye bölün 1.
- Bir tencereye kaynayan suyu boşaltın, kabakları içine koyup 15 dakika pişirin 1.
- Kabaklar yumuşayınca çıkarın ve kenarda soğumaya bırakın 1.
- Patatesleri soyup küçük dilimlere bölün ve kaynayan suda yumuşayıncaya kadar pişirin 1.
- Pişen patatesleri bir kaba alıp çatalla veya patates ezicisiyle ezin 1.
- Tereyağını ve sütü ekleyip patates pürüzsüzleşinceye kadar ezin 1.
- En son tuz ve karabiberi ekleyip birkaç kez daha karıştırın 1.
- Kenardaki kabakların iç kısmını çıkarın, patates püresini kabakların içerisine yerleştirin 1.
- Üzerlerine kaşar peynirini serpin ve 180 derece ısınan fırında kaşar eriyene kadar tutun 1.
- Ilıyınca servis edin 1.
Alternatif olarak, kremalı fırında kabak ve patates tarifi için şu malzemeleri kullanabilirsiniz:
- 5 patates 2
- 2 kabak 2
- 1 paket süt kreması 2
- 1 çay bardağı süt 2
- 1 yemek kaşığı tereyağı 2
- Kaşar peyniri 2
- Karabiber 2
- Tuz 2
Hazırlanışı:
- Patatesler ve kabakları soyup jülyen şeklinde kesip geniş bir kaba alın 2.
- Üzerine krema, süt, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın 2.
- Fırın kabını çok az tereyağı ile yağlayın 2.
- Hazırlanan patates ve kabakları fırın kabına yerleştirip 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirin 2.
- Pişmesine yakın üzerine kaşar peyniri rendesi döküp sıcak servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: