Buradasın
Fırında makarna beşamel sossuz nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında makarna (beşamel sossuz) yapmak için gerekli malzemeler:
- yarım paket makarna 1;
- 1 su bardağı süt 1;
- 1 yumurta 1;
- beyaz peynir (miktarı isteğe göre) 1;
- kaşar peyniri 1;
- bir tutam maydanoz 1;
- tereyağı 1;
- tuz 1.
Yapılışı:
- Makarna haşlanır ve borcama alınır 1.
- Süt ve yumurta ayrı bir kapta çırpılır, makarna üzerine dökülür 1.
- Beyaz peynir ve maydanoz eklenip karıştırılır 1.
- Birkaç kaşık tereyağı aralara koyulur 1.
- 200 derece fırında 15 dakika pişirilir 1.
- Fırından çıkarıldıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri eklenir ve tekrar fırına verilir 1.
- Kaşar peyniri eriyene kadar pişirilir 1.
Püf noktası: Fırının 180 derecede olması önemlidir, aksi takdirde makarnanın üst katmanı fazla kızarabilir veya yanabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: