Buradasın
Fırında makarna beşamel sossuz nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beşamel sossuz fırında makarna tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 paket fırın makarna 13;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 15;
- 3-4 yemek kaşığı tulum peyniri 1;
- 3-4 yemek kaşığı kaşar peyniri 1;
- 4-5 tatlı kaşığı tuz 1;
- Çok az sıvı yağ 1;
- 2,5 su bardağı yoğurt 2;
- 1 yumurta 2;
- 2 yemek kaşığı un 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1.
Yapılışı:
- Makarnayı suyuna tuz ve çok az sıvı yağ koyarak haşlamaya alın 1.
- Genişçe bir kapta unu, yoğurdu, yumurtayı ve tuzu koyarak sosu hazırlayın 1.
- Makarnanız haşlanınca süzün ve geniş bir kaba alın 1.
- Üzerine peynirlerinizi ve erittiğiniz tereyağını koyarak iyice karıştırın 1.
- Hazırladığınız sosun yarısını da makarnaya ekleyip karıştırmaya devam edin 1.
- Büyük boy borcama makarnanızı eşit bir şekilde yayın 1.
- Üzerine kalan sosu döküp 180 derece fırına verin 1.
- Üstü kızarmaya başlayınca rendelenmiş kaşarınızı üzerine serpiştirip tekrar fırına verin 1.
- Kaşarlarınız kızarınca enfes makarnanız hazır olacaktır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: