Buradasın
Fırında kaşarlı ekmek kızartması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında kaşarlı ekmek kızartması yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet somun ekmek veya baget ekmek 1;
- 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı 1;
- 1 çay kaşığı kekik 1;
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı) 1;
- 2 diş sarımsak (isteğe bağlı, ezilmiş) 1.
Yapılışı:
- Ekmekleri dilimleyerek veya ortadan ikiye bölerek hazırlayın 1.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve ekmekleri üzerine yerleştirin 1.
- Tereyağını (veya zeytinyağını) eritin ve içine ezilmiş sarımsağı ekleyin 1. Kekik ve pul biberi de ilave ederek karıştırın 1.
- Hazırladığınız karışımı bir fırça yardımıyla ekmek dilimlerinin üzerine sürün 1.
- Rendelenmiş kaşar peynirini ekmek dilimlerinin üzerine eşit şekilde serpiştirin 1.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peynirler eriyip üzeri hafif kızarana kadar, yaklaşık 8-10 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkan kaşarlı ekmekleri sıcak olarak servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: