Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında en iyi süt mayası yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Süt Hazırlığı: 3 litre sütü tencereye alıp yaklaşık 10 dakika kaynatın 1. Ardından tencereyi ocaktan alarak sütün ılımasını bekleyin 12.
- Mayalama Sıcaklığı: Serçe parmağınızı sütün içine batırarak sıcaklığını kontrol edin, süt parmağı yakmamalı, ama ılıktan daha sıcak olmalıdır (yaklaşık 45-50 derece) 12.
- Maya Karışımı: 3 tatlı kaşığı ev yoğurdunu bir kaseye alın ve üzerine tencereden bir kepçe süt ekleyip iyice karıştırın 12.
- Mayalama: Hazırladığınız karışımı sütün içine ekleyip 1-2 dakika karıştırarak mayanın süte eşit şekilde dağılmasını sağlayın 1.
- Fırınlama: Kapaklı saklama kaplarına ya da cam porsiyonluk kaplara karışımı koyup, kapakları kapatmadan fırın tepsisinin içine yerleştirin 1. Fırını 50 dereceye ayarlayın ve 5 dakika ısıttıktan sonra kapatın 12.
- Mayalanma Süresi: Fırının kapağını açmadan karışımı 4-6 saat mayalanmaya bırakın 12.
- Buzdolabında Dinlendirme: Mayalanma tamamlandıktan sonra yoğurdu buzdolabına alıp 5-6 saat dinlendirin 12.
Bu yöntemle, fırında mayalanan yoğurdunuz katı kıvamlı ve lezzetli olacaktır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: