Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında bütün tavuğu marine etmek için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir:
- 1 soğan 3;
- 3 diş sarımsak 3;
- 1 yemek kaşığı hardal 3;
- 3 yemek kaşığı yoğurt 3;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 3;
- 1 tatlı kaşığı salça 3;
- 1 tatlı kaşığı köri 3;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 3;
- 1 tatlı kaşığı kekik 3;
- 1 tatlı kaşığı tuz 3;
- 1 çay kaşığı karabiber 3;
- Yarım limon suyu 3.
Marine işlemi şu şekilde yapılır:
- Tüm malzemeler karıştırma kabına alınır, soğan yarım ay şeklinde doğranır veya rendelenir, sarımsak ezilir ve güzelce karıştırılır 3.
- Baharatlar kontrol edilir, az ise ayarlanır 3.
- Tavuk yıkanır ve kurulanır 3.
- Tavuk, hazırlanan marinenin içine alınıp iç ve dış her yerine sürülür 3.
- Tavuk, kalın marineyle kaplanan fırın poşetine konur, ağzı sıkıca kapatılır ve buzdolabında 6 saat marine edilmesi için kaldırılır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: