En güzel fincan tatlısı için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 1 litre süt; 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı un; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 paket vanilya; Hindistan cevizi (üzeri için). Yapılışı: 1. Tencereye süt, un ve şekeri alıp karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. 2. Muhallebi koyulaşıp göz göz olunca tereyağı ve vanilyayı ekleyin, tereyağı eriyene kadar karıştırın. 3. Fincanların içini az miktarda suyla ıslatın. 4. Hazır olan muhallebiyi fincanlara paylaştırın. 5. Oda sıcaklığına geldikten sonra tatlıları buzdolabında en az 3-4 saat bekletin. 6. Süre sonunda tatlıları dolaptan alıp kenarlarına bastırarak hava almasını sağlayın. 7. Fincanlardan ters çevirerek çıkarın ve Hindistan cevizine bulayarak servis edin. Ayrıca, tatlının içerisine limon kabuğu rendeleyebilir veya üzerini meyve ile süsleyebilirsiniz.