Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fermentör çeşitlerinden bazıları şunlardır:
- Mekanik karıştırmalı fermentör 15. En yaygın kullanılan fermentör tipidir 1.
- Hava kaldırmalı fermentör 12. Sıvının dolaşımını sağlamak için gaz enjekte ederek karıştırma ve kütle transferi sağlar 1.
- Kabarcık kolon fermentörü 12. Mekanik karıştırma özelliği olmayan dikey silindirik bir cihazdır 1.
- Paket yataklı biyoreaktör fermentör 1. Mikroorganizmaları paketleme malzemesinin yüzeyine sabitler ve sıvı kültür ortamı, reaksiyon için paketleme katmanından yavaşça akar 1.
- Açık fermentör 3. Geleneksel bira fermantasyon yöntemidir 3.
- Kapalı fermentör 3. Hava geçirmez kapakları olan silindirik dikey tanklardır 3.
- Konik fermentör 3. Konik tabanlı silindirik tanklardır 3.
- Unitank fermentör 3. Birincil ve ikincil fermantasyon için kullanılabilen çok yönlü fermentörlerdir 3.
Ayrıca, yüzeysel ve derin (batık) fermentasyon metodları da bulunmaktadır 5.
Fermentör seçimi, demlenen bira türü, mevcut alan ve bütçe gibi faktörlere bağlıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: