Buradasın
Taze Fasulye'nin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taze fasulye pişirmenin bazı püf noktaları:
- Fasulye seçimi: Kılçıksız, kolayca kırılan ve canlı yeşil renkte olan fasulyeler tercih edilmelidir 135.
- Uç kısımlarının ayıklanması: Fasulyenin uç kısımları sivri bir yapıdadır, bu kısımlar koparılmalı veya kesilmelidir 135.
- Su ilavesi: Taze fasulye bol domatesle piştiğinden, ocağa konduğunda su eklemek gerekmez; su azalırsa sıcak su ilave edilebilir 135.
- Ek malzemeler: Sarımsak, şeker ve salça gibi malzemeler lezzeti artırabilir 135.
- Zeytinyağı seçimi: Soğuk sıkım zeytinyağı kullanılması önerilir 3.
- Dinlendirme: Zeytinyağlı taze fasulye, lezzetinin tam olarak oturması için en az 2-3 saat dinlendirilmelidir 13.
- Pişirme yöntemi: Bütün malzemeler çiğ olarak tencereye alınıp, kavurmadan kısık ateşte pişirilebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: