Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ancak fasulyenin cinsine göre pişirme süresi değişebilir; taze fasulye daha hızlı pişerken, eski mahsul fasulyeler daha uzun sürede pişebilir 1.
Ayrıca, normal tencerede ıslanmamış kuru fasulyelerin pişmesi orta ateşte 1 saati bulabilir 5. Vaktiniz kısıtlıysa önceden ıslatılmayan kuru fasulye, yaklaşık 20 dakika düdüklü tencerede de pişirilebilir 5.
Fasulyeyi ıslatmadan haşlamak için şu yöntemler kullanılabilir:
- Sütle haşlama 2. Kuru fasulyeler, süt eklenerek kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir 2.
- Düdüklü tencere kullanımı 25. Fasulyeler, düdüklü tencerede suyu eksildikçe ilave edilerek hafif yumuşayana kadar pişirilir 2.
- Soğuk su yöntemi 3. Fasulyeler, soğuk suyla 15 dakika kaynatıldıktan sonra buzlu su eklenip bir saat bekletilir ve ardından düdüklü veya normal tencerede 15 dakika pişirilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: