Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fanlı ve fansız fırınların farkı, pişirme yöntemi ve sonuçlarında ortaya çıkar 1.
Fanlı fırınlar:
- Sıcak havayı eşit şekilde dağıtarak yemeklerin daha hızlı ve homojen pişmesini sağlar 12.
- Fan sayesinde hava sirkülasyonu olduğu için yemeklerin dışı çıtır, içi ise az pişmiş olabilir 2.
- Birden fazla tepsi kullanıldığında her katın eşit ısınmasını sağlar ve enerji tasarrufu yapar 1.
Fansız fırınlar:
- Isıyı doğrudan iç duvarlardan yayarak pişirme yapar 1.
- Yemekler daha yavaş pişer ve ısının eşit dağılmaması nedeniyle bazı kısımlar daha fazla, bazıları ise daha az pişebilir 1.
- Geleneksel yöntemle yüksek sıcaklıkta pişirme gerektirdiği için daha belirgin lezzetler ve kıtır dış yüzeyler elde edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: