Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fanlı pişirme, yani turbo pişirme yöntemi, aşağıdaki durumlarda kullanılır:
- Kızartma ve kurabiye gibi yemekler için: Fanlı pişirme, yemeğin kurumasını engelleyerek nemli kalmasını ve dışının çıtır, içinin az pişmiş olmasını sağlar 13.
- Küçük parçalı et ve sebze yemekleri için: Çoklu pişirmelerde, aynı anda birden fazla tepsi kullanıldığında fanlı pişirme tercih edilir 2.
- Hazır donmuş ürünler için: Börek, pizza, nugget gibi ürünlerin hızlı ve dengeli bir şekilde pişirilmesi için fanlı fırın uygundur 3.
Kek, pandispanya, poğaça, çörek ve mayalı hamurlar gibi kabarması gereken tariflerde ise fansız (alt-üst ısı) pişirme daha uygundur 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: