Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fansız (statik) fırında pişen kekler:
- Kabarma ve doku açısından avantajlıdır 1.
- Kekin dışı ve içi daha uyumlu bir şekilde pişer 1.
- Çatlamış veya eğri kabaran keklere yol açabilir 1.
Fanlı fırında pişen kekler:
- Daha hızlı pişer 13.
- Kekin her tarafının aynı derecede pişmesini sağlar 5.
- Keki kurutup sertleştirebilir 2.
Klasik kek tariflerinde genellikle fansız mod tercih edilir 13. Daha hızlı pişirme istendiğinde ise fanlı mod kullanılabilir 13.
Fırının kullanım kılavuzunu okumak ve birkaç deneme yapmak, en uygun ayarı bulmaya yardımcı olabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: