Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Börek yaparken fan, dışı çıtır, içi az pişmiş yemekler elde etmek için kullanılır 14. Bu nedenle, özellikle kabarmasını istediğiniz kek, poğaça, börek gibi hamur işleri için uygun değildir 14.
Börek pişirirken fan kullanımı, fırının ayarına ve istenen pişirme süresine göre değişiklik gösterebilir:
- 180 derece fırın ayarı: Böreğin en az 30 dakika pişirilmesi önerilir 14.
- 200 derece fırın ayarı: Böreğin 20-25 dakika pişirilmesi yeterlidir 14.
Börek pişirirken fanın ne zaman açılması gerektiğine dair kesin bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, genel olarak böreklerin ön ısıtma yapıldıktan sonra turbo fan moduna alınması önerilir 3.
Fırın kullanımı ve pişirme süreleri, fırının modeline ve diğer faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: