Buradasın
Ezogeli çorbasının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ezogelin çorbasının püf noktaları şunlardır:
- Pirinç ve Bulgurun Haşlanması: Pirinç ve bulguru önceden haşlamak, çorbanın kıvamını daha iyi ayarlar 12.
- Soğanın Doğranması: Soğanları rendelemek yerine bıçakla küçük küçük doğramak, çorbanın daha lezzetli olmasını sağlar 1.
- Tavuk Suyu Kullanımı: Tavuk bulyon yerine ev yapımı tavuk suyu kullanmak, çorbanın daha aromatik olmasını sağlar 1.
- Salçalı Sos: 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı unu kavurun, ardından 1,5 yemek kaşığı domates salçası ekleyip ılık su ile pürüzsüz hale getirin ve çorbanın üzerine dökün 13.
- Karıştırma: Malzemeleri tel çırpıcı ile karıştırmak, malzemelerin tane tane kalmasını önler 1.
- Limon Suyu: Malzemeler ezilip yumuşadığında yarım limon suyu eklemek, çorbanın lezzetini artırır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: