Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Espressonun sert içilmesinin birkaç nedeni vardır:
- Az su kullanımı 12. Espresso, çok az miktarda su ile hazırlandığı için yoğun ve sert bir kıvama sahiptir 12.
- Yüksek kafein içeriği 12. Espressoda, kahve oranına bağlı olarak mg başına düşen kafein miktarı yüksektir 12.
- Öğütme inceliği 5. Kahve çekirdeklerinin ince öğütülmesi, suyun kahve çekirdeklerinden hızlı geçmesine neden olur ve bu da zayıf ve sulu bir espressoya yol açar 5.
- Yetersiz sıkıştırma 5. Öğütülmüş kahvenin portafiltreye yerleştirildikten sonra yeterince sıkıştırılmaması, suyun kahve yatağından hızla geçmesine ve zayıf bir espressoya neden olur 5.
Espressonun sertliği, kullanılan kahve çekirdeğinin türü, demleme süresi ve suyun sıcaklığı gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: