Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Espresso bardağı şu özelliklere sahip olmalıdır:
- Boyut: Genellikle 60-90 ml arasında olmalıdır 124. Büyük fincanlarda espresso seyrelebilir ve aroma kaybı yaşanabilir 24.
- Malzeme: Porselen veya cam malzemeden yapılmalıdır 124. Porselen, ısıyı eşit dağıtır ve kahveyi daha uzun süre sıcak tutar 24.
- Şekil: Alta doğru incelen bir tasarıma sahip olmalıdır 14. Bu şekil, kremanın üstte kalmasını ve aromaların yoğun kalmasını sağlar 14.
- Kulp: Kulplu olmalıdır 14. Kulpun, başparmak ve işaret parmağının rahatça sığabileceği bir açıklığı olmalıdır 2.
- Renk: İç kısmı beyaz olmalıdır 4. Beyaz renk, kahvenin rengiyle kontrast oluşturur 2.
Espresso bardağı, "demitasse" olarak da adlandırılır ve bu kelime Fransızca’da “yarım bardak” anlamına gelir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: