• Buradasın

    Evelik otu çorbası nerenin meşhur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Evelik otu çorbası, Kars yöresine özgü bir çorbadır 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Evelik otu ile hangi yemekler yapılır?

    Evelik otu ile yapılan bazı yemekler şunlardır: 1. Evelik Sarması: Sivas bölgesinde yaygın olan bu yemek, normal yaprak sarma dolmasının evelik otu ile yapılan versiyonudur. 2. Evelik Otu Salatası: Evelik otu yaprakları doğranarak salata olarak tüketilebilir, zeytinyağı ve limon suyuyla soslanabilir. 3. Evelik Otu Çorbası: Evelik otu yaprakları, soğan, patates, havuç ve diğer sebzelerle birlikte çorba olarak pişirilebilir. 4. Evelik Otu Omleti: Evelik otu yaprakları, doğranmış soğan, biber ve diğer sebzelerle birlikte omlet içinde kullanılabilir. 5. Evelik Otu Pesto Sosu: Evelik otu yaprakları, zeytinyağı, sarımsak, çam fıstığı ve parmesan peyniriyle birlikte blendırdan geçirilerek pesto sosu elde edilebilir. Evelik otu, ayrıca çiğ olarak da tüketilebilir veya gözleme ve börek iç harçlarında kullanılabilir.

    Evelik çorbası nasıl yapılır?

    Evelik çorbası yapmak için gerekli malzemeler: 1 adet soğan; 1 adet patates; 1 kase yeşil mercimek; 1 kase yarma; 1 avuç evelik yaprağı; Et suyu, yağ, salça, pulbiber, su. Hazırlanışı: 1. Evelik yapraklarını bir tasa koyup bir taşım kaynatın ve suyunu süzün. 2. Yeşil mercimeği haşlayın. 3. Patatesi küp küp doğrayın. 4. Soğanı doğrayıp yağla kavurun. 5. Sonra salça ve pulbiberi ekleyin. 6. Soğuk su ilave ettikten sonra bir kare yarmayı ayıklayıp suyun içine koyun. 7. Ardından patates ve yeşil mercimeği ekleyin. 8. En son tuzunu da katarak kaynamaya bırakın. 9. Çorba katılaşırsa üzerine sıcak su dökün. 10. Yeterli kıvama geldiğinde servis edin.

    Hangi ülkenin hangi çorbası meşhur?

    Bazı ülkelerin meşhur çorbaları şunlardır: Amerika: Clam and corn Chowder (deniz ürünleri ve mısırla yapılan kıvamlı sebze çorbası). Çin: Won ton Soup (mantılı ve sebzeli "şeffaf" çorba), Lanzhou sığır etli erişte çorbası. Fransa: Soğan Çorbası (içerisinde bir dilim kızarmış ekmek, bol kaşar peyniri bulunan "şeffaf" çorba), Bouillabaisse (Marsilya yöresinde yapılan, patatesli balık ve deniz ürünleri çorbası). İspanya: Gaspacho (Endülüs bölgesinden soğuk domates çorbası). İtalya: Minestrone (içerisinde kalın kesilmiş taze makarna bulunan sebze çorbası). Japonya: Miso soup (yosun türü bir bitkinin "şeffaf" türde çorbası). Macaristan: Gulash (çok sulu tas kebabı kıvamında et çorbası). Rusya: Bortch (lahanası bol, kremalı sebze çorbası). Türkiye: Ezogelin Çorbası, İşkembe Çorbası, Tarhana Çorbası, Yayla Çorbası.

    Evelik çorbasının içine ne konur?

    Evelik çorbasının içine aşağıdaki malzemeler konur: Evelik yaprağı: Taze toplanıp temizlendikten sonra haşlanır. Yeşil mercimek: Haşlanır. Patates: Küp küp doğranır. Soğan: Doğranıp yağla kavrulur. Salça ve pulbiber: Kavrulan soğana eklenir. Et suyu, yağ ve su: Gerekli miktarda eklenir. Erişte: Çorbanın ateşten almadan 10 dakika önce ilave edilir. Ayrıca, çorbanın lezzetini artırmak için limon suyu da eklenebilir.

    Evelik otundan hangi çorbalar yapılır?

    Evelik otundan yapılan çorbalar şunlardır: 1. Evelikli Erişte Çorbası: Kurutulmuş evelik otu, erişte, soğan, salça ve sıcak su ile hazırlanır. 2. Evelik Otu Çorbası: Evelik otu yaprakları, soğan, patates, havuç ve diğer sebzelerle birlikte çorba olarak pişirilir. 3. Yeşil Mercimekli Evelik Çorbası: Yeşil mercimek, aşurelik buğday, evelik yaprağı ve et suyu ile yapılır.