Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evelik çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet soğan 12;
- 1 adet patates 12;
- 1 kase yeşil mercimek 12;
- 1 kase aşurelik buğday 1;
- 1 demet kurutulmuş evelik yaprağı 1;
- 5 su bardağı et suyu 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1.
Yapılışı:
- Evelik yapraklarının üzerine sıcak su ilave edip 10 dakika bekletin, yumuşadıktan sonra süzün ve saplarını ayıklayın 1.
- Yeşil mercimekleri çok yumuşak olmayacak şekilde haşlayın 1.
- Patates ve soğanı yemeklik doğrayın 1.
- Tereyağını tencerede kızdırıp soğanı kavurun 1.
- Salçayı ve pul biberi ekleyip kavurmaya devam edin 1.
- Et suyunu ilave edip çok fazla ısınmadan aşurelik buğdayı ekleyin 1.
- Patatesleri ve mercimekleri de çorbaya ekleyin 1.
- Son olarak tuzunu ilave edip buğdaylar ve patatesler yumuşayana kadar pişirin 1.
- Kıvamı koyulaşırsa sıcak su ekleyerek ayarlayabilirsiniz 1.
Not:
- Et suyunu ilave ederken önceden ısıtılmış olmasına dikkat edin 1.
- Dileyen, çorbaya acı pul biber ekleyebilir 2.
Evelik çorbası tarifi için aşağıdaki kaynaklar da kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: