• Buradasın

    Evde süt burger hamuru nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Evde süt burger hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
    • 2 adet yumurta 12;
    • yarım su bardağı toz şeker 1;
    • 3 yemek kaşığı sıvı yağ 12;
    • 2 su bardağı süt 12;
    • 1 paket kabartma tozu 12;
    • 1 paket vanilya 12;
    • 2 su bardağı un 1.
    Yapılışı:
    1. Yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpın 12.
    2. Ardından sıvı yağ, süt, kabartma tozu, vanilya ve yarısını ayırdığınız unu ekleyip karıştırın 1.
    3. Yavaşça kalan unu ekleyerek homojen bir hamur elde edene kadar karıştırmaya devam edin 1.
    4. Yapışmaz bir tavayı ısıtın ve hamurdan 1'er yemek kaşığı dökerek pankekleri her iki tarafı da iyice pişene kadar pişirin 1.
    Süt burgerlerin arasına krema sürerek servis edebilirsiniz 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Süt Burgerin içine ne konur?

    Süt burgerin içine kremalı sos ve pankek konur. Kremalı sos için gerekli malzemeler: - 1 paket krem şanti; - 1 çay bardağı süt; - 1 yemek kaşığı bal; - Yarım paket krema. Pankek için gerekli malzemeler: - 2 adet yumurta; - 2 su bardağı un; - 2 su bardağı süt; - 2 yemek kaşığı kakao; - 3 yemek kaşığı sıvı yağ; - 1 paket kabartma tozu; - 1 paket vanilin.

    Süt burgerin kreması nasıl yapılır?

    Süt burgerin kreması için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 1 paket (200 mililitre) sıvı krema - 1 çay bardağı soğuk süt - 1 paket toz sade krem şanti - 1 tatlı kaşığı süzme bal Yapılışı: 1. Derin bir kapta 1 paket toz sade krem şanti, 1 çay bardağı soğuk süt ve 1 tatlı kaşığı süzme bal, mikser yardımıyla koyu bir kıvam alana kadar çırpın. 2. Hazır hale gelen kremayı buzdolabına kaldırarak, yarım saat boyunca dinlendirin. Bu tarif, Lezzet sitesinde biraz farklı malzemelerle de yer almaktadır. Buna göre, kremalı sos için gerekli malzemeler şunlardır: - 1 paket krem şanti - 1 yemek kaşığı bal - Yarım paket krema.

    Hamburgerin yumuşak olması için süt mü yoğurt mu?

    Hamburgerin yumuşak olması için süt kullanılması önerilir.

    Hamburger hamuruna süt yerine ne konur?

    Hamburger hamuruna süt yerine su kullanılabilir.

    Süt burgeri hangi sütle yapılır?

    Süt burgeri yapımında normal süt kullanılır.

    Hamburger tarifi nasıl yapılır?

    Hamburger tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 4 adet salatalık turşusu - 2 adet orta boy domates - 8 yaprak marul - 1 çay kaşığı tuz (iyotlu) - 1 çay kaşığı karabiber - 1 çay kaşığı kimyon - 2 sap maydanoz - 1 diş sarımsak - 1 adet orta boy kuru soğan - 300 gram dana kıyma - 1 çorba kaşığı susam - 1 adet orta boy yumurta sarısı - 3 çorba kaşığı endüstriyel margarin - 1 su bardağı (200 ml'lik) su - 1 tatlı kaşığı (5 g'lık) kuru maya - 3,5 su bardağı (200 ml'lik) buğday unu - 1 çorba kaşığı şeker Yapılışı: 1. Hamburger ekmeği: Un, maya, margarin, su, şeker ve tuzu derin bir kaba koyup iyice yoğurun. 2. Fırını 50 dereceye getirerek hamuru 30 dakika mayalayın. 3. Mayaladığınız hamuru unladığınız tezgaha döküp 8 eşit parçaya ayırarak yuvarlayın ve fırın tepsisine yerleştirin. 4. Tepsiyi yağlayarak 160 derece fırında üstü kızarana kadar (20-25 dakika) pişirin. 5. Köfte: Kıymayı yoğurma kabına alıp üzerine maydanoz ve baharatları ekleyin. 6. Köfteleri yağsız tavada önlü arkalı pişirerek ekmeklerin arasına koyun. 7. Köftelerin üstüne marul, domates ve salatalık turşusu ekleyerek servis edin. Alternatif olarak, evde daha lezzetli bir hamburger yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz: - Kıyma seçimi: Kasabınızdan tek çekim çekilmiş %20 yağlı kıyma tercih edin. - Dinlendirme: Köfte harcını yarım saat buzdolabında dinlendirin. - Pişirme: