Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde patates tozu yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Malzemelerin hazırlanması: Organik, taze patatesler seçilmeli, iyice yıkanmalı ve kabukları soyulmalıdır 12.
- Kurutma: Patatesler, dilimlenerek kurutma makinesi veya dehidratörde 48 derece sıcaklıkta 6-14 saat kurutulmalıdır 1. Kurutma süresi, patatesin cinsine ve dilimlerin kalınlığına göre değişebilir 1.
- Öğütme: Kurutulmuş patatesler, blender veya baharat öğütücü ile ince bir toz haline getirilmelidir 14.
- Saklama: Patates tozu, nem, ışık ve ısı ile temastan korunması için vakumlu, koyu renkli cam kavanozlarda saklanmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: