Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde makarna hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Unu tezgaha alın ve ortasını havuz şeklinde çukurlaştırın 2.
- Çukura yumurta ve tuzu ekleyin 2.
- Ara ara kenardaki unlardan alarak yumurta ve tuzu çatal yardımıyla hızlıca çırpın 2.
- Hamur el ile yoğurulacak kıvama geldiğinde çatalı bırakın ve pürüzsüz, sert bir hamur elde edene kadar yoğurun 2.
- Hamurun üzerine streç film kapatın ve 20 dakika dinlendirin 2.
- Hamuru 3 eşit parçaya bölün ve beze haline getirin 2.
- Bezelerden birini tezgaha alın, diğer bezelerin kurumaması için üzerini streçleyin 2.
- Hamuru biraz unlayarak ince bir oklavayla açmaya başlayın 2.
- Hafif hafif unlayarak, istediğiniz inceliğe gelene kadar açmaya devam edin 2.
- Hamuru şekillendirebilmek için bolca unlayın ve katlayın 2.
- Keskin bir bıçak yardımıyla, istediğiniz kalınlıkta kesin 2.
Makarna hamurunu, tarifte belirtilen şekilde pişirebilir veya kurutup saklayabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: