Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde makarna hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Unu hamur yoğurma kabına eleyin ve tuzu ekleyip karıştırın 1.
- Ortasını çukurlaştırın ve yumurtaları bu boşluğa kırın 1.
- Yavaşça sütü ekleyip malzemeyi karıştırın 1.
- Orta sertlikte bir hamur olana kadar yoğurun 1.
- Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 30 dakika bekletin 1.
- Bezelere ayırıp dilediğiniz şekli verin 1.
- Taze olarak tüketecekseniz kaynar suda haşlamanız yeterli 1. Saklamak için ise fırında kuruyana kadar pişirmeniz gerekir 1.
Alternatif bir tarif için Arda'nın Mutfağı sitesinde şu malzemeler önerilmektedir:
Yapılışı:
- Unu bir kaseye alın ve ortasını bir havuz yaparak içerisine yumurtaları, zeytinyağını ve tuzu koyun 2.
- Bir çatal yardımıyla yumurtaları unun ortasında çırpın ve yavaş yavaş un ile yumurtayı birbirine yedirmeye başlayın 2.
- Yumurtalar una iyice karışınca elinizle yoğurmaya başlayın 2.
- Hamurunuz tamamen pürüzsüz bir kıvama geldiğinde ortadan ikiye bölün ve hava almayacak bir şekilde strech filme sarıp buzdolabında yarım saat bekletin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: