Buradasın
Uzun spagetti hamuru nasıl açılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Uzun spagetti hamuru açmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Malzemeleri Hazırlayın: 400 gram un, 4 yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz ve 50 ml su gereklidir 1.
- Unu Havuza Dönüştürün: Düz bir yüzeye unu dökün ve ortasını havuz gibi açın 1.
- Yumurta ve Tuzu Ekleyin: Açtığınız un havuzunun ortasına yumurtaları kırın ve tuzu ekleyin 1.
- Hamuru Yoğurun: Çatal veya parmaklarınızla un ve yumurtayı birleştirerek karıştırmaya başlayın, ardından elinizle yoğurarak hamurun elastik bir kıvam almasını sağlayın (yaklaşık 10 dakika) 1.
- Hamuru Dinlendirin: Yoğurduğunuz hamuru streç film ile sarın ve yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakın 1.
- Hamuru Açın: Dinlenen hamuru birkaç parçaya bölün, iki yağlı kağıt arasında koyup merdane ile inceltin ve hamur açma makinesi yardımıyla biraz daha açın 2.
- Kesme İşlemi: Hamuru yeterince incelttikten sonra spagetti şeklinde kesin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: