• Buradasın

    Evde hot dog ekmeği nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Evde hot dog ekmeği yapmak için gerekli malzemeler:
    • sıcak su 2;
    • maya 2;
    • şeker 2;
    • bir tutam tuz 2;
    • un 2.
    Yapılışı:
    1. Sıcak su, maya, şeker ve bir tutam tuz ile mayalama işlemi yapılır 2. Mayanın aktif hale gelmesi için 10 ila 15 dakika beklenir 2.
    2. Ardından un eklenerek homojen bir hamur elde edilir 2.
    3. Hamur, yaklaşık 30 dakika dinlendirilir 2.
    4. Mayalanan hamur, hot dog ekmeği boyutlarında olacak şekilde çubuk şeklinde yuvarlanır 2.
    5. Ekmekler, fırında 180 derecede 20 ila 25 dakika pişirilir 2. Altı ve üstü eşit şekilde pişene kadar kontrol edilir 2.
    6. Pişirme sonrasında ekmekler, hafif nemli bir bez ile sarılarak yumuşak kalmaları sağlanır 2.
    Ayrıca, ekmek yapma makinesi kullanarak da daha lezzetli bir sonuç elde edilebilir 2.
    Alternatif olarak, Karaca gibi markaların sunduğu portatif hot dog makineleri ile de ekmek yapımı kolaylaştırılabilir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hot Dog ekmeğinde hangi un kullanılır?

    Hot Dog ekmeğinde beyaz un ve tam buğday unu kullanılabilir.

    Ekmek tarifi nasıl yapılır?

    Evde ekmek yapmak için gerekli malzemeler: 2 yemek kaşığı kuru maya; 1 yemek kaşığı toz şeker; 1,5-2 su bardağı ılık su (350 ml); 4 su bardağı un (500 g); 2 tatlı kaşığı tuz (silme). Yapılışı: 1. Yoğurma kabının içerisine unu alın, üzerine tuzu ekleyerek ortasını havuz şeklinde açın. 2. Çözdürdüğünüz mayayı hazırladığınız çukura boşaltın ve hamurunuzu yoğurmaya başlayın. 3. Hamur yumuşak olduğu için elinize yapışabilir, bu durumda elinizi ıslatarak hamuru daha kolay toparlayabilirsiniz. 4. Hamurun üzerini kapatıp bir bezle sararak 40 dakika kadar sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın. 5. Mayalanan hamurun üzerini açın, ellerinizi hafifçe ıslatarak havasını alın. 6. Hamuru un serpilmiş tezgaha alıp elinizle yoğurarak beze haline getirin. 7. Bezeleri elinizle yuvarlayın ve kenarları daha ince olacak şekilde rulo haline getirin. 8. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirip, üzerine nemli bir bez örterek 15-20 dakika bekletin. 9. Çırptığınız yoğurdu fırça yardımıyla hamurların üzerine sürün ve keskin bir bıçak ile ekmeklerin üzerine kesikler atın. 10. Önceden 230°C'de ısıttığınız fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Püf noktaları: Kuru maya kullanacaksanız 8-10 dakika bekletmek yeterlidir. Hamurun cıvık olması, ekmeğin yumuşak olmasını sağlar. Mayalanma için ortamın sıcak olması gerekir. Ekmeklerin üzeri için yoğurt kullanmak istemiyorsanız, fırça ile su sürebilirsiniz.

    Hotdog ekmeği kaç dakikada pişer?

    Hotdog ekmeğinin kaç dakikada piştiği, pişirme yöntemine göre değişiklik gösterebilir: Fırında pişirme: Hotdog ekmekleri, 180 derecede 20 ila 25 dakika boyunca, altı ve üstü eşit şekilde pişene kadar pişirilir. Pişirme öncesinde, ekmeklerin üzerine biraz tereyağı sürmek, daha parlak ve lezzetli bir doku kazandırır.

    Ekmek hamuru nasıl yapılır?

    Ekmek hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı ılık süt; 1,5 yemek kaşığı kuru maya; 1/3 su bardağı ılık su; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay kaşığı şeker; 3 su bardağı un. Yapılışı: 1. Ilık süt, su, şeker ve mayayı bir kabın içine aktarın ve karıştırın. 2. İçine tuzu ve unu azar azar ilave ederek karıştırın. 3. Yoğurmaya başlayın. 4. Hamur hafif un serpilmiş bir başka kabın içine aktarın ve üzerini streç filmle örtün. 5. Oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat mayalandırın. 6. Mayalanan hamuru hafif un serpilmiş tezgaha alın, 1 dakika yoğurun. 7. Şekil verin ve pişirme kabının içine aktarın. 8. Üzerini kapatarak kabın içinde 30-35 dakika daha mayalanmaya bırakın. 9. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Püf noktaları: Mayayı sıvı içinde aktive edin, özellikle yaş mayayı bu şekilde kullanın. Hamurun kıvamı için unun markasına bağlı olarak su miktarını ayarlayın. Mayalanma için ortamın sıcak olmasına dikkat edin. Pişirme sırasında fırının kapağını sık sık açmayın.