Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde halka kokoreç, ısınma tavasında pişirilir 2. Kokoreçleri pişirirken ekstra yağ eklenmesine gerek yoktur; kendi yağıyla pişirilmesi önerilir 2.
Ayrıca, airfryer kullanarak da kokoreç pişirilebilir 5. Bu yöntem, evde dumansız ve kokusuz bir pişirme imkanı sunar 5.
Tavada kokoreç tarifi için gerekli malzemeler:
- 300 gram halka kokoreç 25;
- 2 adet domates 25;
- 2 adet yeşil biber 25;
- 1 tatlı kaşığı kimyon, kekik, toz kırmızı biber, karabiber ve tuz 25.
Hazırlanışı:
- Domates ve biberleri küp küp doğrayın 25.
- Halka kokoreçleri ısınmış tavaya alın ve her tarafını 3-4 dakika pişirin 2.
- Kokoreçleri ocaktan alıp, bir bıçak yardımıyla dilediğiniz boyuta küçültün 2.
- Isınmış tavaya küpler halinde doğranmış domates ve biberleri ekleyin 2.
- Malzemeler suyunu çekip piştikten sonra, kesilen kokoreçleri tavaya alın ve 2-3 dakika karıştırarak pişirin 2.
- Kokoreçleri ocaktan alıp, dilediğiniz baharatları ekleyerek karıştırın 2.
Kokoreç pişirirken, bağırsakların temizliği ve et seçimi gibi hususlara dikkat edilmelidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: