Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde füme et yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Et Seçimi: Füme için antrikot veya kol altından çıkarılan et tercih edilmelidir 12.
- Kesim: Etleri ince dilimler halinde kesin 13.
- Tuzlama: İyotsuz sofra tuzu, ince tuz veya konserve tuzu kullanarak etleri tuzlu suya yatırın 1. Bu, etin bozulmasına yol açan bakterilerin üremesini engeller 1.
- Kurutma: Etleri, güneş ışığına maruz kalmayacakları bir yerde, bir ızgara üzerinde kurutun 1. Hava akımı ve ortam sıcaklığı gereken süreyi etkileyen faktörlerdir 1.
- Tütsüleme: Kokusunu ve aromasını sevdiğiniz ağaç türlerinden birinin talaşını kapaklı bir mangala koyun 1. Üstüne talaşlara değmeyecek ve en az 10 cm kadar yukarıda olacak şekilde ızgarayı yerleştirin 1.
- Pişirme: Kuruttuğunuz etleri mangalın kenarlarına değmeyecek şekilde yerleştirin 1. Ateşi yakın ve mangalın kapağını iyice kapatın 1. Mangalın içindeki talaşlar rutubetini kaybedip duman çıkarmaya başladıktan sonra için için yanmaya başlar ve etiniz bu dumanla tütsülenir 1.
- Soğutma: 20-25 dakika sonra mangalı söndürün ve üstünü açmadan bir yarım saat daha soğumaya bırakın 1.
Seri üretimde ise özel tütsüleme cihazları kullanılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: