Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde doğal şarap yapımı süreci, kullanılan yöntem ve malzemelere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Genel olarak, üzümden yapılan şarap için ilk fermantasyon süreci 15 gün sürer 4. Kit kullanılarak yapılan şarap ise yaklaşık 3 hafta içinde şişelemeye hazır hale gelir 2.
Şarabın tam olarak olgunlaşması ve yıllanması için en az bir ay bekletilmesi önerilir 1. Beyaz ve pembe şaraplar için şişede 1-2 yıl, kırmızı şaraplar için ise 2-3 yıl bekletilmesi tavsiye edilir 2.
Evde şarap yapımı, 4733 Sayılı TAPDK Kanunu'na göre yılda toplam 350 litreyi aşmayacak şekilde, yalnızca kişisel tüketim amacıyla yapılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: