Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev yemeği satışı için gerekli olan bazı unsurlar şunlardır:
- İşletme Ruhsatı: Evden işletme yürüten kişilerin bir işletme ruhsatı olması gerekmektedir 14.
- Sağlık ve Hijyen Denetimleri: Yerel sağlık departmanları tarafından mutfak alanının ve gıda hazırlama uygulamalarının belirli standartlara uygun olup olmadığı denetlenir 14.
- Gıda Üretim İzni: Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı il veya ilçe tarım müdürlüklerinden gıda üretim izin belgesi alınmalıdır 1.
- Gıda Güvenliği ve Hijyen Eğitimi: HACCP ve ISO 22000 gibi hijyen ve güvenlik sertifikalarına sahip olunmalıdır 1.
- Vergi Kaydı: Gelir vergisini düzenli olarak ödemek için vergi kaydı yapılmalıdır 1.
- Ürün Etiketleme ve Ambalajlama: Gıda saklama, taşıma ve paketleme ile ilgili yerel ve ulusal düzenlemelere uyulmalıdır 1.
- Pazarlama Çalışmaları: Sosyal medya, yerel reklamlar ve etkinliklerde yer alma gibi yöntemlerle pazarlama yapılmalıdır 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: