Buradasın
Ev yapımı sirke nasıl yapılır amatör?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Amatörce ev yapımı sirke yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: 6-7 adet elma, 2 adet ayva, 1 adet armut, 1 tatlı kaşığı kaya tuzu, 1 tatlı kaşığı bal, 1 çay bardağı elma veya alıç sirkesi, 10-15 adet nohut tanesi, kavanozu dolduracak kadar su 1.
- Hazırlık: Elmaları iyice yıkayıp iri iri doğrayın 1. Doğranmış meyveleri kavanoza yerleştirin, üstüne nohutları, balı ve tuzu ilave edin 1.
- Karışım: 1 çay bardağı elma sirkesini ve kavanozu dolduracak kadar suyu ekleyin 1. Kavanozun ağzına 1 parmak gelecek kadar içme suyu doldurun 1.
- Fermentasyon: Ilık ve direk güneş almayan loş bir yerde, sirke kokusunu kesin bir şekilde alana kadar yaklaşık 2 ay muhafaza edin 1.
- Süzme: Olgunlaşan sirkeyi tortu kalmayacak şekilde süzün ve şişeleyerek buzdolabında muhafaza edin 1.
Not: Sirke yapımı sürecinde hijyen kurallarına dikkat etmek ve kullanılan malzemelerin temiz olduğundan emin olmak önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: