Elma sirkesi en çabuk şekilde yapmak için aşağıdaki adımları izlemek önerilir:
- Malzemeler: Tatlı ve kırmızı elmalar, su, şeker (isteğe göre), nohut veya bulgur (sirke anası yoksa) 23.
- Hazırlık: Elmaları yıkayıp kuruladıktan sonra kabuklarıyla birlikte dörde bölün ve kavanoza doldurun 1. Üzerlerine su, tuz ve sirke anasını ekleyin 1.
- Karıştırma: Kavanozun ağzını tülbentle kapatın ve kapağını sıkıca kapattıktan sonra 20 gün boyunca günde bir kez karıştırarak serin ve kuru bir ortamda bekletin 1.
- Fermente: 20 günden itibaren sirkenizi karıştırmayın ve yaklaşık 40 gün sonunda elma sirkesi hazır olacaktır 12.
- Saklama: Sirkenin üzerinde oluşan beyaz tabakayı alın ve sirkeyi süzüp kullanmaya başlayın 1. Hava ile temas etmeden saklanan elma sirkesi uzun süre dayanacağından, cam kavanozun kapağı sıkıca kapalı olmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: