Evde makarna hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 3 adet yumurta; 2,5 su bardağı un; 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Unu tezgaha alın ve ortasını havuz şeklinde çukurlaştırın. 2. Çukura yumurta ve tuzu ekleyin. 3. Ara ara kenardaki unlardan alarak yumurta ve tuzu çatal yardımıyla hızlıca çırpın. 4. Hamur el ile yoğurulacak kıvama geldiğinde çatalı bırakın ve pürüzsüz, sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. 5. Hamurun üzerine streç film kapatın ve 20 dakika dinlendirin. 6. Hamuru 3 eşit parçaya bölün ve beze haline getirin. 7. Bezelerden birini tezgaha alın, diğer bezelerin kurumaması için üzerini streçleyin. 8. Hamuru biraz unlayarak ince bir oklavayla açmaya başlayın. 9. Hafif hafif unlayarak, istediğiniz inceliğe gelene kadar açmaya devam edin. 10. Hamuru şekillendirebilmek için bolca unlayın ve katlayın. 11. Keskin bir bıçak yardımıyla, istediğiniz kalınlıkta kesin. Makarna hamurunu, tarifte belirtilen şekilde pişirebilir veya kurutup saklayabilirsiniz.