Buradasın
Ev yapımı domates salçası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev yapımı domates salçası yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Domateslerin ve biberlerin kabuklarını soymadan yıkayın 2.
- Domatesleri dörde veya beşe bölerek tencereye koyun, biberlerin tohumlarını ve saplarını çıkarıp birkaç parçaya bölün ve tencereye ilave edin 2.
- Suyu ekleyin ve kaynamasını bekleyin 2.
- Kaynadıktan sonra altını biraz kısın ve pişmesini bekleyin 2.
- Karışımı süzgece boşaltarak suyunun süzülmesini sağlayın 2.
- Süzülen domatesleri mutfak robotunda iyice parçalayın 2.
- Tekrar tencereye koyun ve kaynamaya bırakın 2.
- Kaynar haldeyken tepsiye boşaltın, üzerine bir tülbent serip fazla suyunu güneşte çektirin 2.
- 3-4 gün içinde istenilen kıvama geldiğinde kavanozlara koyup kaldırın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: