Buradasın
Ev yapımı domates salçası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev yapımı domates salçası yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Domateslerin hazırlanması: Domatesleri iyice yıkayın ve suyunun iyice süzülmesini sağlayın 1. Domatesin saplarını ve beyaz kısmını temizleyin ve iri şekilde doğrayın 1.
- Pişirme: Doğranmış domatesleri tencereye alın ve orta ateşte suyunu salıp yumuşayana kadar pişirin (20-30 dakika) 1.
- Püre haline getirme: Pişmiş domatesleri süzgeçten geçirerek kabuklarını ve çekirdeklerini ayırın 1.
- Kıvamlaştırma: Elde edilen püreyi düşük ateşte sık sık karıştırarak kalan suyun buharlaşması ve yoğunlaşıp kıvam almasını sağlayın 1.
- Kurutma ve saklama: Mevcut salçaya 2 çorba kaşığı kaya tuzu ekleyin 1. Kıvam alan salçayı geniş düz bir tepsiye ince bir katman olacak şekilde sürün 1. Daha sonra direkt güneş gören bir yerde 2-3 gün bırakın ve sık sık tahta kaşık yardımı ile karıştırıp tepsiyi tam kaplayacak şekilde sürün 1. Sinek ve toz gelmemesi için üzerini tülbent ile kapatabilirsiniz 1. Kıvam alan salçayı cam kavanozlara boşluk kalmayacak şekilde doldurun ve üzerine zeytinyağı ekleyerek kapakları kapatın 1.
Püf noktalar: Domatesin cinsi, kaya tuzunun doğru kullanımı, pişirme ve güneşlendirme süresinin doğru oranda olması salçanın muhteşem lezzetini sağlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: