Buradasın
Domates salçası en iyi hangi domatesden yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Köy domatesi (etli ve az sulu olanlar), domates salçası yapmak için en uygun domates çeşididir 1.
Ayrıca, iyi kaliteli bir salçanın ancak, dalında tam olarak olgunlaşmış, sağlıklı ve olabildiğince kırmızı renkli domateslerden elde edilebileceği belirtilmektedir 5. Domateslerin hem kabuklarının ve hem de etinin tam olarak kızarmış olması gerekir 5. Hafif yeşilli domatesler, salça rengini ve aromasını olumsuz etkiler 5.
Salça yapımında kullanılan domateslerin kuru madde ve şeker oranının yüksek, asit miktarının az olması, hastalık ve küflere karşı dirençli olması, her tarafı aynı anda olgunlaşan ve bol ürün veren bir çeşit olması gerektiği de ifade edilmektedir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: