Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev tipi salça makinesi çalışması için aşağıdaki adımlar izlenir:
- Haznenin Hazırlanması: Salça alma bidonu veya tenceresi, ön salça tahliye borusu önüne yerleştirilir 1.
- Poşetin Bağlanması: Domates ve çekirdeklerin posasını ayırmak için, arka taraftaki çıkış borusu üzerindeki kancalara bir poşet bağlanır 1.
- Domateslerin Eklenmesi: Domates giriş haznesi kapalı olan üst hazneye domatesler boşaltılır 12.
- Makinenin Çalıştırılması: Makineye start verilir ve devir alması beklenir (ortalama 3-5 saniye) 1.
- İtme İşlemi: Makine çalıştıktan sonra üst hazne kapağı açılıp, alt ezici tambura doğru domatesler tahta bir kaşık yardımıyla itilir 12.
Önemli Uyarı: Makine çalışırken kesinlikle boğaz kısmına el sokulmamalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: