• Buradasın

    Etsiz köfte nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Etsiz köfte yapmak için gerekli malzemeler:
    • 2 su bardağı ince bulgur 13;
    • 2 su bardağı kaynar su 1;
    • 3 yemek kaşığı domates salçası 1;
    • 2 yemek kaşığı tatlı biber salçası 1;
    • 1 yemek kaşığı acı biber salçası 1;
    • 2 tane orta boy soğan 1;
    • 1 çay bardağı zeytinyağı 1;
    • Yarım çay bardağı nar ekşisi 1;
    • 3 tane domates 1;
    • 2-3 yemek kaşığı isot 1;
    • 2 yemek kaşığı kırmızı toz biber 1;
    • 2 yemek kaşığı sumak 1;
    • 1 çay kaşığı karabiber 1;
    • 1 yemek kaşığı tuz 1.
    Yapılışı:
    1. 4 su bardağı bulguru 2 su bardağı kaynar su ile ıslatın ve üzerini kapatın 1.
    2. Baharatları da ekleyip karıştırın ve üzerini kapatın 1.
    3. Soğan ve domatesleri rendeleyin 1.
    4. Diğer malzemeleri ekleyip, 20-30 dakika yoğurun 1.
    5. Kıvamını daha iyi ayarlamak için göz kararı biraz daha zeytinyağı ekleyerek 10 dakika elinizle yoğurun, şekillendirip maydanoz ve naneyle süsleyerek servis tabağına alın 1.
    Afiyet olsun.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Köfte harcına ne konur?

    Köfte harcına konan temel malzemeler şunlardır: Kıyma. Soğan. Ekmek içi. Yumurta. Baharatlar. Sarımsak. Maydanoz. Ayrıca, köfte harcına bulgur, ceviz, fındık gibi ek malzemeler de eklenebilir.

    En güzel çiğ köfte hangi etsiz çiğ köfte tarifi?

    En güzel etsiz çiğ köfte tarifi konusunda birkaç öneri bulunmaktadır: 1. Gurme Rehberi Tarifi: Bu tarifte, 2 su bardağı ince köftelik bulgur, 1 su bardağı sıcak su, 2 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı biber salçası, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı nar ekşisi ve çeşitli baharatlar kullanılmaktadır. 2. Kevserin Mutfağı Tarifi: Bu tarifte, 2 su bardağı çiğ köftelik bulgur, 1,5 su bardağı domates rendesi veya 3 adet domates, 1 adet soğan, 4 diş sarımsak, 1 su bardağı haşlanmış mısır, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası ve çeşitli iç malzemeler yer almaktadır. 3. Lezzet Dergisi Tarifi: Bu tarifte, 6 çay bardağı ince köftelik bulgur, 4 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı biber salçası, 1 kuru soğan, 5-6 dal taze soğan, yarım demet maydanoz ve çeşitli baharatlar kullanılmaktadır.

    Köfte yapımı için hangi kıyma kullanılır?

    Köfte yapımı için orta yağlı kıyma kullanılması önerilir. Ayrıca, köftenin daha lezzetli olması için dana ve kuzu kıymasının yarı yarıya karıştırılması da tercih edilebilir.

    En güzel köfte nasıl yapılır?

    En güzel köfteyi yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzeme Seçimi: Dana kıymanın döş etinden, çift çekilmiş olması ve kavram yağı eklenmesi köftenin lezzetini artırır. 2. Yoğurma: Bir kabın içerisine kıymayı alarak, içerisine sıvı yağ, rendelenmiş soğanın suyu, galeta unu, yumurta, süt ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. 3. Dinlendirme: Hazırladığınız harcı streç filmle örtüp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. 4. Şekillendirme: Dinlenen harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda şekillendirerek köfteleri hazırlayın. 5. Pişirme: Bir tavaya aldığınız ve kızdırdığınız yağda, hazırladığınız köfteleri arkalı önlü olarak pişirin. Köftenin yanına patates kızartması veya pirinç pilavı gibi garnitürler ekleyebilirsiniz.

    Çiğ köftenin içinde neden et yok?

    Çiğ köftenin içinde et olmamasının nedeni, çiğ etin sağlık riski oluşturmasıdır. Çiğ etteki bazı bakteriler, uygun koşullarda hızla çoğalarak gıda zehirlenmesine yol açabilir.

    Çiğ köftede et yerine ne kullanabilirim?

    Çiğ köftede et yerine kırmızı mercimek kullanılabilir. Ayrıca, lezzet ve aroma katmak için bulgur, soğan, salça, baharatlar, limon suyu ve yeşillikler gibi malzemeler de eklenebilir.

    Çiğ köfte etsiz mi etli mi?

    Çiğ köfte hem etli hem de etsiz olarak yapılabilir. Geleneksel olarak çiğ köfte etli olarak hazırlanır.