Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Etsiz çiğ köfte tarifi için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı çiğ köftelik bulgur 1;
- 1,5 su bardağı domates rendesi veya 3 adet domates (rendelenecek) 1;
- 1 adet soğan 1;
- 4 diş sarımsak 1;
- 1 su bardağı haşlanmış mısır 1;
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 1 yemek kaşığı biber salçası 1;
- 1/2 su bardağı ceviz 1;
- 1/2 su bardağı fındık 1;
- 1 avuç maydanoz yaprağı 1;
- 5 yemek kaşığı isot 1;
- 1 yemek kaşığı pul biber 1;
- 1 yemek kaşığı yenibahar 1;
- 2 tepeleme tatlı kaşığı tuz 1;
- Servis için nar ekşisi veya limon 1.
Yapılışı:
- Soğan, sarımsak ve mısırı mutfak robotu veya rondoda çekip bir tencereye alın 1.
- Üzerine yıkayıp süzdüğünüz bulguru ekleyin 1.
- Domates rendesi, domates ve biber salçası, sıvı yağ ve tuzu da ekleyip güzelce karıştırın 1.
- Tencereyi ocağa alıp ocağın en küçük gözünde kısık ateşte bulgurlar şişip suyunu tamamen çekene kadar pişirin 1.
- Altını kapatıp karışımı harmanlayın ve 10 dakika dinlendirin 1.
- Maydanoz, ceviz ve fındığı robotta iyice çekip dinlenen bulgur karışımına ekleyin 1.
- İsotu, pul biberi ve yenibaharı da ekleyip iyice karıştırın 1.
- Tüm karışımı blenderdan veya mutfak robotundan geçirip elinizle çiğ köfte şeklinde sıkın ve servis tabağına dizin 1.
- Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin 1.
- İstediğiniz yeşillikler, nar ekşisi ve/veya limon suyuyla servis yapabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: