Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Etli ve sebzeli pizza yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- Hamur için: 1 su bardağı su, yarım su bardağı süt, 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ, yarım paket instant maya, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz, 2,5-3 su bardağı un 12.
- Sosu için: 1 domates rendesi veya konserve domates, 1 tatlı kaşığı salça, 1 diş sarımsak rendesi, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 küp şeker, 1-2 damla sirke, tuz, kırmızı toz biber, kuru fesleğen, kekik 12.
- Üzeri için: 2 su bardağı kaşar peyniri, 1 kase mantar, 1 kapya biber, 2 yeşil köy biberi, 4 yemek kaşığı konserve mısır, 1 mor soğan, 1 yemek kaşığı susam 12.
Yapılışı:
- Hamur yoğurma kabına süt, su, maya ve şeker eklenir, mayanın erimesi sağlanır 12.
- Un ve tuz ilave edilip yoğrulur 12.
- Mayalanan hamur 2 eşit parçaya ayrılır, yuvarlanıp beze yapılır 12.
- Hamur, yuvarlak forma getirilir ve fırın tepsisine alınır 12.
- Pizza sosu gezdirilir, kaşar peyniri ve diğer malzemeler eklenir 12.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 10-15 dakika pişirilir 12.
- Son olarak biraz daha kaşar peyniri eklenip 2-3 dakika daha pişirilip kapatılır 12.
Alternatif olarak:
- Sebzeli pizza için: 1 kabak, 2 kırmızı biber, 1 çarliston biber, 1 çay bardağı mısır konservesi, 4 dal fesleğen kullanılabilir 3.
- Etli pizza için: Kıyma veya dilimlenmiş et eklenebilir 5.
Tarifler, kullanılan malzemelere ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: