Buradasın
Kuzu etli çiğ köfte nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzu etli çiğ köfte yapımı için gerekli malzemeler:
- 500 gram yağsız kuzu kıyması 1;
- 2 su bardağı ince bulgur 13;
- 2 adet soğan 13;
- 4 diş sarımsak 1;
- 1 su bardağı domates püresi 1;
- 2 yemek kaşığı biber salçası 1;
- 2 adet limon suyu 1;
- 1 su bardağı nar ekşisi 1;
- 1 çay bardağı zeytinyağı 1;
- 1 çay kaşığı kimyon 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- Tuz (isteğe bağlı) 1;
- 1 demet maydanoz 1;
- 1 demet taze soğan 1.
Yapılışı:
- Bulguru geniş bir kaseye alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin 1. Bulgurun şişmesi için yaklaşık 15-20 dakika bekletin 1.
- Bekleme süresi geçtikten sonra, soğan ve sarımsakları rendeleyin 1.
- Şişen bulgura kıymayı, domates ve biber salçasını, limon suyunu ve nar ekşisini ekleyin 1.
- Tüm malzemeleri iyice yoğurun 1. Yoğurma işlemi sırasında zeytinyağını ve baharatları ekleyin 1.
- Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra, ince doğranmış maydanoz ve taze soğanı ekleyin ve tekrar biraz daha yoğurun 1.
- Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde şekil verin 1.
- Dilerseniz, ince bir yaprak marul üzerine yerleştirerek servis edebilirsiniz 1.
Not: Etli çiğ köfte yaparken hijyene dikkat etmek ve etin taze, güvenilir bir kaynaktan temin edilmesi önemlidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: