Etli çiğ köfte yapmak için gerekli malzemeler: 500 gram çiğ köftelik kıyma (sinirsiz ve yağsız, 4-5 kez çekilmiş); 8 çay bardağı çiğ köftelik bulgur (esmer tercih edilir); 1 baş soğan (rendelenmiş, suyu sıkılmış); 1 avuç sarımsak (ezilmiş, 10 diş yeterli); 1 küçük kase isot (4-5 yemek kaşığı); 1 yemek kaşığı pul biber, tuz, karabiber, kimyon; 1 dolu yemek kaşığı biber salçası ve domates salçası; 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi; 3 domates (rendelenmiş); 1 limon; 1 kase kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ve taze nane (isteğe bağlı). Yapılışı: 1. Kıyma, soğan ve sarımsağı leğende iyice yoğurun. 2. Bulgurun içine domates rendesini ekleyip bekletin. 3. İsota zeytinyağı döküp bekletin. 4. Leğendeki ete sırasıyla salçaları ekleyin, yoğurun. 5. Islanan bulguru katıp yoğurun. 6. İsot ve diğer baharatları, tuzu ekleyin. 7. 25 dakika küçük limon dilimlerini ekleyip yoğurun, nar ekşisini dökün. 8. Bulgurlar dişe gelmeyecek olunca yeşillikleri ekleyip yoğurun. 9. Limon kabuklarını çıkarıp şekil verin. Etli çiğ köfte, uzun süre saklanabilen bir yiyecek değildir; hazırlandıktan sonra hemen servis edilmeli ve 2-3 saat içinde tüketilmelidir.