Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Etli arapsaçı yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 kg arapsaçı otu 13
- 500 gram tavuk veya kuzu eti 1
- 1 orta boy soğan 1
- ¾ çay bardağı sıvı yağ 1
- 2 yemek kaşığı un 1
- 1 yumurta sarısı 1
- 1 limonun suyu 1
- Tuz 1
Hazırlanışı:
- Arapsaçı otunun taze kısımları alındıktan sonra bir parmak uzunluğunda doğranır 1.
- Et kuşbaşı doğranır ve soğanlar yemeklik kıyılır 1.
- Et, soğan ve un sıvı yağ ile düdüklü tencerenin içinde kavrulur 1.
- Temizlenen arapsaçı da eklenir 1.
- 4 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı kadar tuz ilave edilir 1. Tencerenin kapağı kapatılır ve yaklaşık 30 dakika pişirilir 1.
- Başka bir kapta yumurta sarısı, limon suyu ve sıcak yemeğin suyundan 1-2 kaşık alınarak iyice çırpılır 1.
- Tencereye ilave edilir ve bir taşım daha kaynatılır 1.
- Yemek sıcak olarak servis edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: