Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Etli arapsaçı yemeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 bağ arapsaçı 15;
- 500 gram dana veya kuzu kuşbaşı et 125;
- 1 orta boy soğan 15;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 5;
- 1 çay kaşığı tuz 5;
- 1 çay kaşığı karabiber 5;
- Terbiyesi için: 1/2 limon suyu, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı un 5.
Yapılışı:
- Düdüklü tencerede kuşbaşı eti 10 dakika haşlayın 5.
- Etin üzerine zeytinyağını döküp yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin ve 2 dakika kavurun 5.
- Yıkayıp doğradığınız arapsaçını, karabiber, tuz, üzerini geçmeyecek kadar su ve etin haşlama suyunu ekleyip 10 dakika daha düdüklüde pişirin 5.
- Terbiyesini bir kasede karıştırın, yemeğin suyundan 1 kaşık ekleyip karıştırın 5.
- Yemeğin içine ekleyip 5 dakika daha pişirip servis yapabilirsiniz 5.
Arapsaçını çok fazla pişirmemeye özen gösterin, fazla piştiğinde lifleri sertleşebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: