• Buradasın

    Arapsaçına hangi et yakışır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kuzu eti, arapsaçı ile en çok tercih edilen et türüdür 12.
    Arapsaçı yemeğinin tarifi için aşağıdaki siteler ziyaret edilebilir:
    • nefisyemektarifleri.com 1;
    • tenceretv.com 2.

    Konuyla ilgili materyaller

    Etli arapsaçı yemeği nasıl yapılır?

    Etli arapsaçı yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 kg arapsaçı otu - 500 gram tavuk veya kuzu eti - 1 orta boy soğan - ¾ çay bardağı sıvı yağ - 2 yemek kaşığı un - 1 yumurta sarısı - 1 limonun suyu - Tuz Hazırlanışı: 1. Arapsaçı otunun taze kısımları alındıktan sonra bir parmak uzunluğunda doğranır. 2. Et kuşbaşı doğranır ve soğanlar yemeklik kıyılır. 3. Et, soğan ve un sıvı yağ ile düdüklü tencerenin içinde kavrulur. 4. Temizlenen arapsaçı da eklenir. 5. 4 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı kadar tuz ilave edilir. 6. Başka bir kapta yumurta sarısı, limon suyu ve sıcak yemeğin suyundan 1-2 kaşık alınarak iyice çırpılır. 7. Tencereye ilave edilir ve bir taşım daha kaynatılır. 8. Yemek sıcak olarak servis edilir.