• Buradasın

    Arapsaçına hangi et yakışır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming clay pot of aromatic arapsaçı stew with tender pieces of lamb, garnished with fresh parsley, resting on a rustic wooden table in a sunlit Turkish kitchen.
    Kuzu eti, arapsaçı ile en çok tercih edilen et türüdür 12.
    Arapsaçı yemeğinin tarifi için aşağıdaki siteler ziyaret edilebilir:
    • nefisyemektarifleri.com 1;
    • tenceretv.com 2.

    Konuyla ilgili materyaller

    A rustic Turkish kitchen with a steaming pot of *etli arapsaçı* on a wooden table, surrounded by fresh arapsaçı greens, diced lamb, chopped onions, and a bowl of golden egg-lemon sauce, evoking warmth and tradition.

    Etli arapsaçı yemeği nasıl yapılır?

    Etli arapsaçı yemeği yapmak için gerekli malzemeler: 2 bağ arapsaçı; 500 gram dana veya kuzu kuşbaşı et; 1 orta boy soğan; 4 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; Terbiyesi için: 1/2 limon suyu, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı un. Yapılışı: 1. Düdüklü tencerede kuşbaşı eti 10 dakika haşlayın. 2. Etin üzerine zeytinyağını döküp yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin ve 2 dakika kavurun. 3. Yıkayıp doğradığınız arapsaçını, karabiber, tuz, üzerini geçmeyecek kadar su ve etin haşlama suyunu ekleyip 10 dakika daha düdüklüde pişirin. 4. Terbiyesini bir kasede karıştırın, yemeğin suyundan 1 kaşık ekleyip karıştırın. 5. Yemeğin içine ekleyip 5 dakika daha pişirip servis yapabilirsiniz. Arapsaçını çok fazla pişirmemeye özen gösterin, fazla piştiğinde lifleri sertleşebilir.