Etli arapsaçı yemeği yapmak için gerekli malzemeler: 2 bağ arapsaçı; 500 gram dana veya kuzu kuşbaşı et; 1 orta boy soğan; 4 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; Terbiyesi için: 1/2 limon suyu, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı un. Yapılışı: 1. Düdüklü tencerede kuşbaşı eti 10 dakika haşlayın. 2. Etin üzerine zeytinyağını döküp yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin ve 2 dakika kavurun. 3. Yıkayıp doğradığınız arapsaçını, karabiber, tuz, üzerini geçmeyecek kadar su ve etin haşlama suyunu ekleyip 10 dakika daha düdüklüde pişirin. 4. Terbiyesini bir kasede karıştırın, yemeğin suyundan 1 kaşık ekleyip karıştırın. 5. Yemeğin içine ekleyip 5 dakika daha pişirip servis yapabilirsiniz. Arapsaçını çok fazla pişirmemeye özen gösterin, fazla piştiğinde lifleri sertleşebilir.