• Buradasın

    Etli Arapsacı kaç dakikada pişer?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Etli arapsaçı yemeği, düdüklü tencerede yaklaşık 30 dakika pişer 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Arapsaçına hangi et yakışır?

    Kuzu eti, arapsaçı ile en çok tercih edilen et türüdür. Arapsaçı yemeğinin tarifi için aşağıdaki siteler ziyaret edilebilir: nefisyemektarifleri.com; tenceretv.com.

    Arapsaci yemeğine hangi baharatlar konur?

    Arapsaçı yemeğine genellikle karabiber ve kırmızı biber eklenir. Ege usulü kuzu etli arapsaçı tarifinde ise tuzun yanı sıra un, yoğurt ve limon suyu da terbiyesinde kullanılır. Baharat kullanımı, tarife ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.

    Etli arapsaçı yemeği nasıl yapılır?

    Etli arapsaçı yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 kg arapsaçı otu - 500 gram tavuk veya kuzu eti - 1 orta boy soğan - ¾ çay bardağı sıvı yağ - 2 yemek kaşığı un - 1 yumurta sarısı - 1 limonun suyu - Tuz Hazırlanışı: 1. Arapsaçı otunun taze kısımları alındıktan sonra bir parmak uzunluğunda doğranır. 2. Et kuşbaşı doğranır ve soğanlar yemeklik kıyılır. 3. Et, soğan ve un sıvı yağ ile düdüklü tencerenin içinde kavrulur. 4. Temizlenen arapsaçı da eklenir. 5. 4 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı kadar tuz ilave edilir. 6. Başka bir kapta yumurta sarısı, limon suyu ve sıcak yemeğin suyundan 1-2 kaşık alınarak iyice çırpılır. 7. Tencereye ilave edilir ve bir taşım daha kaynatılır. 8. Yemek sıcak olarak servis edilir.