Buradasın
Et yağda kızartılırken hangi yağ kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et yağda kızartılırken aşağıdaki yağlar kullanılabilir:
- Kuyruk Yağı veya İç Yağ: Türk mutfağında özellikle kuzu etiyle iyi gider ve yoğun bir aroma verir 1.
- Tereyağı: Lezzet katar, özellikle lokum gibi yumuşak kavurmalar için uygundur 1.
- Zeytinyağı: Daha hafif ve sağlıklı bir alternatiftir, özellikle dana etiyle iyi gider 13.
- Ayçiçek veya Mısırözü Yağı: Nötr tatlıdır, eti ön plana çıkarır ve ekonomiktir 13.
Kızartma işleminde yağın taze ve sağlık açısından uygun olması önemlidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: