Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ayçiçek yağı yerine kullanılabilecek bazı alternatifler:
- Zeytinyağı: Yüksek dumanlanma noktası ve sağlık yararları ile bilinir, ancak yüksek ısıda pişirme için uygun değildir 14.
- Kanola Yağı: Az doymuş yağ içerir ve omega-3 yağları açısından zengindir 145.
- Aspir Yağı: Ayçiçek yağı ile aynı familyadan gelir, nötr bir lezzet profiline sahiptir ve kalp sağlığı için faydalı olabilir 15.
- Soya Yağı: Yüksek dumanlanma noktası, düşük doymuş yağ içeriği ve trans yağ bulunmaması ile dikkat çeker 14.
- Keten Tohumu ve Ceviz Yağı: Omega-3 yağ asitleri açısından zengindir, ancak kendine özgü bir tadı vardır 1.
- Yer Fıstığı Yağı: Hafif bir lezzet profiline ve yüksek dumanlanma noktasına sahiptir, ancak doymuş yağ içeriği yüksektir 1.
- Avokado Yağı: Tekli doymamış yağlar açısından zengindir ve yüksek ısıda pişirme için kullanılabilir 1.
- Hindistan Cevizi Yağı: Yüksek doymuş yağ içeriği ile bilinir, ancak tartışmalı bir yağdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: